Letní čítárnu chebské knihovny zdobí originální výstava s názvem „B_art“

Fotografovat během výletů a dovolené je běžné. Co však přivedlo dvojici regionálních autorů k nápadu fotografovat na svých toulkách láhev světoznámého karlovarského likéru? Odpověď na tuto otázku nabízí výstava s názvem „B_art“, která je k vidění na terase studovny a čítárny chebské knihovny do konce září.

Foto: Knihovna Cheb

Od června 2023 nabízí Knihovna Cheb svým čtenářům na terase studovny a čítárny nově vybavenou letní čítárnu pod širým nebem. Terasa během letních měsíců slouží k promítání letního kina a aktuálně ji zdobí také výstava fotografií Š. K. Odstrčila a Lucie Kališové s názvem „B_art“. Jejím hlavním motivem je poněkud překvapivě lahev známého karlovarského bylinného likéru.

„Vystavené snímky vznikaly víceméně spontánně během různých výletů, během nichž autory doprovázela elegantní patentovaná lahev z Karlových Varů“, uvedl Jakub Benedikt z chebské knihovny. „Vybírali jsme z celé řady fotografií, které rozhodně nepostrádají nadsázku a jako soubor zajímavým způsobem oživují prostory naší nově vybavené letní čítárny“, doplnil Benedikt.

V pátek 11. srpna 2023 od 19:00 proběhne midisáž, neboli představení výstavy v jejím průběhu. „Návštěvníci se mohou těšit na setkání s autory fotografií, kteří promluví o vzniku výstavy a své cestovatelské vášni. Od 21:30 pak bude následovat promítání letního kina, tentokrát s filmem „Amélie z Montmartru“, zakončil Benedikt.

Knihovna Cheb