Nové cedule nasměrují turisty a hosty k ašské dominantě

Na přístupových cestách k městu Aš budou umístěny informační tabule se základními informacemi, jak se nejlépe a nejrychleji dostat do sportovního areálu, který spravuje společnost Ašské lesy s.r.o.

 Jan Šnajdr připravuje informační tabule pro umístění – Foto: M. Všetečka

Město Aš má co nabídnout, co se týká turistického ruchu, sportu a krásné přírody. Velkou část městských sportovišť spravuje společnost Ašské lesy s.r.o. V dalším období chce vedení společnosti věnovat větší pozornost propagaci a marketingu. Velmi důležité je podle jednatele Jiřího Červenky zlepšit možnost orientace pro přijíždějící hosty.

Sportovní areál pod vrchem Háj v Aši vyžaduje pravidelnou údržbu nemovitostí, rozsáhlých pozemků a zařízení sportovišť – Foto: M. Všetečka

Začátkem srpna 2023 začala realizace umístění nových informačních tabulí, které jak německé tak české turisty navedou k hojně navštěvovanému místu a stále populárnějšímu….sportovnímu areálu pod vrchem Háj….. nad kterým se tyčí dominanta místní rozhledny. Správce areálu Jan Šnajdr k tématu řekl: „Tyto informační cedule by měly být umístěny na třech místech. Důležité jsou pro nás silniční tahy ze Saska, Bavorska a také z České republiky – od Chebu. Nyní jednáme ohledně bezchybného zabudování cedulí po stránce legislativní a pozemkové.“ Na cedulích je zvýrazněna nabídka v podobě kempu, lyžařského areálu a dalších sportovišť. Nechybí informace o zeměpisné poloze místa, internetové stránky a adresa.

Samozřejmostí budou vzdálenosti od místa stanoviště cedulí ke sportovnímu areálu. „Na výrobu cedulí se nám v minulosti podařilo získat dotace od Karlovarského kraje. Hledáme i další moderní způsoby informačního servisu pro naše návštěvníky,“ doplnil informace jednatel Jiří Červenka.      

M. Všetečka