Lapka se z kradených věcí dlouho neradoval

Pár desítek minut se radoval lapka z věcí, které ukradl v jednom z karlovarských domů. Čtyřiatřicetiletému muži, který již byl v minulosti za krádeže pravomocně odsouzen, hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na tři roky.

Ilustrační foto

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyřiatřicetiletého muže z Karlových Varů, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody.

„Ve čtvrtek 27. července letošního roku kolem 17. hodiny měl obviněný muž vniknout do domu v Karlových Varech,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Následně se mu mělo podařit projít až do sklepních prostor. Tam měl poničit vstupní dveře do jednoho ze sklepů a z něj odcizit mosazné závaží s reliéfy, které si uschoval do svého batohu. Po chvíli se měl pokusit vniknout ještě do vedlejší sklepní kóje, ovšem u té nakonec jen poškodil vstupní dveře, protože dovnitř se mu vniknout nepodařilo. Poté měl z domu utéct,“ sdělil s tím, že po oznámení se policisté začali případem okamžitě zabývat a po několika desítkách minut čtyřiatřicetiletého muže zadrželi.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.