Vydejte se za obojživelníky k Sedmi rybníkům

Vydejte se za obojživelníky do PR Sedmi rybníkům. Přichystáno bude povídání s živými ukázkami i s odchytem obojživelníků a plazů lokality. Zájemci se sejdou v sobotu 15. července v 10 hodin u vstupu na křižovatce cest k PR U Sedmi rybníků (Vojtanov) (50°9’36″N, 12°20’47″E). Účastníci se pak vydají od parkovacího místa srazu do PR U Sedmi rybníků. Celková délka nenáročné procházky je do 3 kilometrů. Většinou se půjde po cestách a hrázích, ale místy přes mokré stanoviště či prostup mokřadní vegetací. Průvodci budou  Ing. David Blažek a Ing. Jan Mávr (oba AOPK ČR, RP Správa CHKO Slavkovský les).

Foto: Archiv organizátorů

Doprava tam a zpět je pouze individuální (příjezd autem odbočením ze silnice Františkovy Lázně, Seníky – Starý Rybník). Na místě možnost parkování osobních aut u zpevněné štěrkové cesty k rybníkům poblíž informačního panelu.

Náplň: Povídání s živými ukázkami i s odchytem obojživelníků a plazů lokality – živochytné pasti, síťkování vodních nádrží v PR U Sedmi rybníků. Představení managementu rybníků. Při teplém počasí možnost cachtání v mělkých rybnících i pro děti (vstup na vlastní nebezpečí za doprovodu rodičů).

Kontakt: D. Blažek, tel.: 734 647 241

Poznámka: Je nutné oblečení a obuv do terénu, dále svačinu a dostatek tekutin. Partnerem akce je Projekt RAGO, ENKI, o. p. s.