Policisté v Aši vypátrali dvě osoby. Na jednoho muže  byl vydán příkaz k zatčení

Policisté v Aši vypátrali dvě osoby. Na jednoho muže  byl vydán příkaz k zatčení, druhý byl šestnáctiletý chlapec, který odešel z výchovného ústavu.

Ilustrační foto

Podle policejního mluvčí Jana Bílka ve středu 5. července policisté z dopravního inspektorátu v Chebu společně s policisty z obvodního oddělení Aš díky místní znalosti zjistili, že by se sedmatřicetiletý muž, na kterého je vydán příkaz k zatčení, mohl pohybovat v jedné z volně přístupných budov V Aši. „Ašští policisté tedy budovu prohledali, přičemž v půdních prostorech vypátrali muže. Následnou lustrací zjistili, že se jedná o sedmatřicetiletého muže, na které vydal Okresní soud v Chebu příkaz k zatčení. Následně muže převezli na obvodní oddělení k provedení dalších úkonů,“ doplnil.

„Jen o dva dny později, tedy v pátek 7. července letošního roku, si policisté z obvodního oddělení Aš při běžném výkonu služby kolem třinácté hodiny všimli šestnáctiletého chlapce, o kterém věděli, že odešel z výchovného ústavu v Hostouni a je po něm vyhlášeno pátrání. Policisté chlapce zajistili a převezli na obvodní oddělení v Aši, kde následně vyrozuměli vychovatelku. O pár hodin později tak chlapce předali zpět vychovateli z výchovného ústavu,“ doplnil mluvčí.