Tip na výlet: Na třídenním Mezinárodním festivalu v Coburgu bude znít samba

Milovníci samby by měli zpozornět. Největší festival samby mimo Brazílii, který se od roku 1992 koná ve franckém Coburgu, se skuteční od pátku 14. července od 17 hodin do neděle 16. července 23 hodin. Na tři tisíce účastníků každoročně brazilskou atmosférou okouzlí až 200 tisíc návštěvníků z celého světa v samotném centru Coburgu. Na tři dny se malé francké město na řece Itz promění v „malé Rio“. Profesionální fotbalista Giovane Élber nedávno při své návštěvě festivalu samby uvedl, že se zde cítí téměř jako doma v Brazílii. Program zde

Foto: Internationales SAMBA-Festival Coburg / Sambaco

„Coburg Cabana“ je směsicí pouliční samby a velkých pódií, bubenických a tanečních vystoupení, vnitřních i venkovních akcí, workshopů a soutěží, tradic a změn! Kromě mnoha hvězd a čestných hostů z Brazílie a Německa je Coburský festival především setkáním evropských škol a bloků samby.

Třídenní vstupenka stojí cca 785 Kč + manipulační poplatek.

Denní vstupenky na festival lze zakoupit pouze během festivalového víkendu a stojí:

  • pátek: cca 550 Kč
  • sobota: cca 690 Kč
  • neděle: cca 380 Kč

Děti do 12 let (včetně) mají vstup zdarma. Prosím, přineste s sebou kopii nějakého průkazu. Psi jsou z důvodu ochrany zvířat v celém areálu festivalu i u stanů zakázáni. V kempu pro obytné vozy jsou povoleni.

Zdroj: bbkult.net