Odstartoval další ročník Ankety Dobrovolní hasiči roku

Odstartoval další ročník Ankety dobrovolní hasiči roku. Ti se mohou do ankety hlásit ve dvou kategoriích. Komise následně vybere finalisty o jejichž celkovém umístění následně rozhodne hlasování veřejnosti. Pokud ve svém okolí víte o dobrovolných hasičích, kteří v uplynulém roce zasahovali u zajímavého či náročného zásahu, nebo kteří se v místě svého působení starají o preventivní či společenské záležitosti, dejte jim impuls, aby se do ankety přihlásili.

Cílem Ankety dobrovolní hasiči roku je nejen ocenit dobrovolné hasiče za jejich obětavou pomoc, kterou jsou připraveni s odvahou a odhodláním poskytnout vždy, když je ohroženo naše zdraví, životy nebo majetek, ale také je podpořit v jejich činnosti a motivovat pro budoucí činnost.

Finalisty, kteří budou v letošním roce oceněni, vybere Odborná porota složená se zástupců profesionálních i dobrovolných hasičů, zástupců partnerů a organizátorů Ankety v jejichž čele stojí generální ředitel HZS ČR, generálporučík Vladimír Vlček. „Denně se setkáváme s mimořádnými událostmi, ve kterých společně profesionální a dobrovolní hasiči bojují o záchranu lidských životů, zvířat, majetku či životního prostředí. Prostřednictvím Ankety budeme moci už po třinácté ocenit další, kteří si to za provedené činy zaslouží,“ uvedl generálporučík Vladimír Vlček.

Pravidla a všechny potřebné informace najdou zájemci ocenění na webových stránkách www.adhr.cz.

Na jednotky a sbory, které v závěrečném veřejném hlasování získají největší počet hlasů, čeká i v letošním roce speciální ocenění v podobě skleněné zásahové helmy v životní velikosti. Slavnostní vyhlášení výsledků proběhne v listopadu za účasti kamer České televize.

Elektronický formulář pro přihlášení a pravidla jsou přístupné na internetových stránkách www.adhr.cz