V klimentovských kasárnách to žilo. Na akci přiletěl i armádní vrtulník

Pořádná dávka zábavy, poučení, soutěží a adrenalinu čekalo na návštěvníky o uplynulém víkendu na akci Mezi nebem a zemí. V areálu klimentovských kasáren mohli přítomní zhlédnout ukázky hasičské, policejní a záchranářské práce. Největším překvapením byl přílet sedmnáct metrů dlouhého armádního vrtulníku MI-24, kterému se přezdívá létající pevnost. Nechybělo ani svezení ve vojenském vozidle SISU NA140.

Více fotografií z akce zde

Několik tisíc návštěvníků si nenechalo ujít tradiční akci, která se po několika letech hostování na mariánskolázeňské ploché dráze, vrátila zpět do areálu klimentovských kasáren. „Svoji práci představili veřejnosti například profesionální i dobrovolní hasiči, záchranná služba, celní správa, vězeňská služba, armáda ČR nebo BESIP, ale také místní neziskovky,“ uvedl jeden z organizátorů akce Miroslav Kurák. „Velkou atrakcí  a novinkou byl přílet armádního vrtulníku MI-24. Zájemci si mohli vyzkoušet také Airsoft, Paintball nebo se mohli svézt ve finském vojenském vozidle SISU NA140,“ doplnil.

Svými akčními ukázkami se divákům představili policisté Karlovarského kraje nejen  při ukázce zadržení nebezpečného pachatele, který prchal v autě. Pod dozorem hasičů mohli návštěvníci vidět průběh požáru improvizované chaty. Vězeňská služba si pro diváky přichystala scénku o přepadení transportního vozidla, které převáželo vězně.

Více fotografií z akce zde

Akci si každoročně nenechají ujít návštěvníci nejen z celého regionu, ale přijíždějí z celé republiky. Původní myšlenka organizace Traicont přitom byla  jen zorganizovat pro Základní školu ve Velké Hleďsebi zábavné odpoledne pro děti. Narychlo uspořádaná veřejná akce s podporou místního oddělení policie a hasičů ale už tehdy přilákala přibližně 800 až 1000 návštěvníků. „Reakce byly velmi pozitivní, což bylo motorem pro zorganizování dalšího ročníku. A to už s ideou, že by z tohoto projektu mohla být tradiční akce, která v tomto regionu nemá obdobu. Do dnešních rozměrů se pak akce Mezi nebem a zemí dostala skoro sama díky medializaci nejen v regionálních médiích a také díky přibývajícími zkušenostmi a našimi kontakty s policií, hasiči nebo armádou. U hasičů máme kamarády, u policie jeden z nás stále pracuje a já jsem bývalý voják, takže dát dohromady všechny složky IZS a armádu pro nás není až takový problém, jak by se zdálo,“ zavzpomínal Miroslav Kurák.

Více fotografií z akce zde