Sommerlounge Fichtelgebirge 2023 zve na nezapomenutelná setkání. Registrace vystavovatelů je do 29. června

Sommerlounge Fichtelgebirge je každoroční akcí, která zaujme účastí nejrůznějších aktérů z regionu. Sommerlounge Fichtelgebirge letos organizuje spolek Förderverein Fichtelgebirge e.V. na Goldbergu v Selbu jako festival přeshraničních setkání. Tato jedinečná akce s regionálním veletrhem je součástí Bavorsko-českých týdnů přátelství a nabízí příležitost k osobní výměně mezi aktéry z příhraničního regionu. Aktuálně je přihlášeno již 70 vystavovatelů.

Firmy, instituce, obce, spolky a iniciativy z Horních Franků, severní části Horní Falce a samozřejmě z České republiky mají příležitost prezentovat sebe a své nabídky a projekty. V letošním roce kladou organizátoři velký důraz na zapojení partnerských projektů s Českou republikou a také na vystavovatele a dodavatele cateringu ze sousední země, kteří se mohou díky finanční podpoře společnosti selb2023 gGmbH zúčastnit zdarma. Německým vystavovatelům, kteří se zúčastní společně s český partnerem nevznikají žádné další náklady, i když bude stánek dvakrát větší. V zájmu odstranění bariér a usnadnění účasti pro české účastníky jsou registrační a akviziční dokumenty dvojjazyčné. „Tímto formátem Sommerlounge si ve spolku Förderverein Fichtelgebirge klademe za cíl vytvořit nekomplikovano atmosféru, ve které se mohou setkávat aktéři z příhraničního regionu“, vysvětluje Frank Bauer, předseda spolku Förderverein Fichtelgebirge e.V.

Společně s městem Selb, neziskovou s.r.o. Selb 2023 gGmbH a dalšími partnery plánují odpovědní zástupci veletržní prezentaci, která přiláká několik tisíc návštěvníků a působivou formou představí rozmanitost propojeného česko bavorského prostoru. Pestrý doprovodný a pódiový program, česko-bavorské pochoutky a strhující afterwork-party s českou živou kapelou Ocho Rios jsou zárukou nezapomenutelných zážitků.

Speciálním bodem programu budou moderované tematické pavilony zaměřené na různá přeshraniční odborná témata, jako je společná historie, práce s kulturním dědictvím a turistický potenciál regionu. Dalšího tematického pavilonu se v rámci tematického roku „Bavorsko-Česko“ ujme Luisenburský festival. V souvislosti s letošní regionální hrou „Kalte Freiheit“ hovoří odbornice se zájemci o tehdejších událostech na česko-německé hranici. A v neposlední řadě se uskuteční výměna názorů na vznik tzv. „budoucích dovedností“ („future skills“) a odolnost jednotlivce i na regionální vývoj. V posledních měsících a letech se česká i německá společnost musí vyrovnávat s obtížemi a výzvami, které jsme donedávna považovali za nepředstavitelné. Klimatická krize, pandemie a současná válka na Ukrajině a její další dopady znatelně změnily naše životy. V době krize je posilování psychické a fyzické odolnosti a soudržnost společnosti důležitější než kdy jindy.

Partneři Sommerlounge Fichtelgebirge se budou aktivně podílet na komunikaci spolku, aby se zvýšil dosah akce. Plánovaná opatření zahrnují různé reklamy a rozhlasové příspěvky v německých a českých médiích, dále pak cílené kampaně na sociálních sítích, které mají oslovit ještě větší počet lidí. Spolek Förderverein Fichtelgebirge přijímá ještě do 29. června 2023 registrace pro oblast výstavy. Další informace naleznete na www.foerderverein-fichtelgebirge.de