Kolonádou bude znít jazz, swing i dixieland

Po roce se do Mariánských Lázních vrací festival Jazzové lázně. Kolonádou bude znít ve dnech 23. až 30. června stylová hudba. Tentokrát vybrali organizátoři opět pestrou směs hudby. Posluchači se mohou těšit například na jazz, dixieland i swing. Přítomným se představí  Dorota barová, která je držitelkou Anděla z roku 2018, David Kleňha kvartet, Pražská Dixielandoá společnost, Prime Time Voice, Darja Kuncová a Friends, Jazz Cakes a Swing Melody Orchestra.

Foto z minulých ročníků festivalu Jazzové lázně

„Festival zahájí v pátek 23. června  od 20 hodin v hotelu Lesní Mlýn Dorota Barová,“ informoval pořadatel akce Jakub Vohnout s tím, že posluchači se mohou těšit na folkovo-jazzovou hudbu jedné ze zajímavých žen naší komorně laděné scény. V sobotu 24. června v 15 hodin na kolonádě převezme hudební štafetu mladý jazzový zpěvák David Kleňha, který se snaží podpořit českou jazzovou scénu nejen na podiích festivalů, ale také v divadlech, kde uvádí jazz v novém a svěžím kabátě,“ sdělil.

Foto z minulých ročníků festivalu Jazzové lázně

Neděle 25. června se ponese ve znamení tradičního jazzu, který do Mariánských Lázní přiveze Pražská Dixielandová Společnost mladých pražských umělců, které spojuje láska ke starému jazzu. V pondělí 26. června potěší posluchače skupina Prime Time Voice, která v letošním roce slaví deset let trvání na naši hudební scéně. Přítomné potěší jejich neotřelý repertoár, propracované vokální party v originálních aranžmá i působivá jazzová sóla.

Na úterý 27. června si přichystali organizátoři pro posluchače hudební lahůdku jako překvapení.

Na Jazzových Lázních nebude chybět ani Darja Kuncová, která patří ke špičkám ve svém oboru a mnozí hudební odborníci ji přirovnávají k Evě Olmerové. Zpívá s lehkostí a prožitkem, který zároveň přenáší i na posluchače. Její zvláštností také je, že zpívá ze zavřenýma očima. „Mám fotografickou paměť, občas si potřebuji připomenout text, mám v repertoáru asi 120 písní a když zavřu oči, vybaví se mi atmosféra té písničky. Vybavují se mi takové různé obrazce podle toho, jak jsem se ji učila,“ uvedla zpěvačka před nedávnem pro Živé Chebsko. Na mariánskolázeňské kolonádě zazpívá ve středu 28. června.

 

A jaké by to byly Jazzové lázně kdyby chyběla místní formace Jazz Cakes? „Kluci mají rádi jazz, já zase koláčky“, takto trefně představuje kapelu Jazz Cakes její frontmanka a zpěvačka Lucie Víšková. „Jazzové trio, ve složení kontrabas, kytara, zpěv pochází z karlovarského regionu a nehraje pouze jazzové standardy. Kapela ráda zabrousí i do jiných populárních žánrů, aby hity mohla představit v nových neotřelých aranžích,“ doplnila.  Na hudbu v podání Jazz Cakes se mohou posluchači těšit ve čtvrtek 29. června.

Milovníci hudby 30. a 40. let minulého století by neměli zmeškat koncert v pátek 30. června, kdy se představí profesionální šestičlenný jazzový orchestr Swing Melody.  Jak uvedli hudebníci na svých stránkách, orchestr se zaměřuje na nejslavnější éru jazzu, a tou je Swing. V repertoáru uskupení naleznou posluchači nejslavnější kousky od Duka Ellingtona, Bennyho Goodmana, Counta Basieho a dalších, tak i nezapomenutelné české písně, které tak brilantně uchopili R. A. Dvorský, Oldřich Nový nebo orchestr Karla Vlacha.

Program:

Pátek 23. června  od 20 hodin – Dorota Barová & Jam Session – Hotel Lesní Mlýn , Třebízského 204/12

Sobota 24. června v 15 hodin – David Kleňha Kvartet- Kolonáda Mariánské Lázně

Neděle 25. června od 15 hodin Pražská Dixielandová společnost – Kolonáda Mariánské Lázně ,

Pondělí 26. června od 15 hodin – Prime Time Voice – Kolonáda Mariánské Lázně

Středa 26. června od 15 hodin – Darja Kuncová & Friends – Kolonáda Mariánské Lázně

Čtvrtek 29. června od 15 hodin – Jazz Cakes – Kolonáda Mariánské Lázně

Pátek 30. června od 15 hodin Swing Melody Orchestra – Kolonáda Mariánské Lázně