Cyklisté, běžci, i pěší se vydají na Poutní maraton

Farní charita Cheb, Běžecká škola Miloše Škorpila a Hospic Sv. Jiří srdečně zvou všechny milovníky pohybu na již 14. ročník benefičního Poutního maratonu, který se bude konat v sobotu 17. června v 8.45. Výtěžek bude věnován na podporu Hospice sv. Jiří. Trasa: Cheb – Maria Loreto (10 km) – Waldsassen (21 km) – Kappl – Zelená Hora – Cheb (42 km). Všechny trasy na všech třech úrovních je možné absolvovat nejen během, ale také pěšky, na koloběžce, na kole či jakýmkoli jiným zvoleným způsobem nezahrnujícím umělý pohon.

Poutní maraton bude slavnostně zahájen v 8.45 hodin v chrámu sv. Mikuláše a Alžběty zdravicemi a organizačními pokyny. Přímo v chrámu následuje běžecká rozcvička Miloše Škorpila a start „centimaratonu“ (setina maratonu) kolem chrámu. Na trasu vlastního maratonu se můhou zájemci vydat kdykoli po registraci. Ostrý start v 9:00 před kostelem bude pro všechny kategorie společný (ve vlnách startujících bezprostředně po sobě budou vypuštěny jednotlivé kategorie).

Startovné je doporučeno minimálně ve výši 300 korun (Miloš Škorpil doporučuje příspěvek mezi 500,- a 1000 korunami) a celé je určeno na podporu služeb mobilního Hospice Sv. Jiří Cheb, který poskytuje služby umírajícím lidem v domácím prostředí především na Chebsku (od Aše po Mariánské Lázně). Jeho výše záleží na každém, ale organizátoři budou rádi za vaši velkorysost. Na podporu této organizace půjde celý výtěžek z čtrnáctého ročníku Poutního maratonu.