Čtyřiačtyřicetiletý muž měl dva zákazy řízení, přesto sedl za volant

Ašští policisté v úterý v úterý 6. června před devatenáctou hodinou zastavili a kontrolovali řidiče jedoucího ve vozidle značky Kia. Při provedené kontrole zjistili, že čtyřiačtyřicetiletý řidič usedl za volant vozidla i přesto, že má vysloveny dva zákazy řízení všech vozidel. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Ilustrační foto

Policisté z obvodního oddělení Aš sdělili podezření ze spáchání přečinu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání muži z Aše.

„Podezřelý muž měl v úterý 6. června letošního roku krátce před devatenáctou hodinou v ulici Palackého v Aši řídit osobní automobil. Při dohledu nad dodržováním bezpečnosti a plynulosti silničního provozu si vozidla všimli policisté z obvodního oddělení Aš, kteří se rozhodli předepsaným způsobem vozidlo zastavit a zkontrolovat jeho osádku,“ informoval policejní mluvčí Jan Bílek.

Při silniční kontrole čtyřiačtyřicetiletý muž nepředložil řidičský průkaz. Následnou lustrací policisté zjistili, že má Okresním soudem Cheb a Městským úřadem Aš vysloveny dva platné zákazy řízení.