Dva motorkáře transportoval po nehodě do nemocnice vrtulník

Poslední květnový den vyjížděly všechny složky IZS k nehodám motorkářů. Jeden boural nedaleko Dolního Žandova, druhý u Černého mlýna. Oba zraněné motocyklisty transportoval do nemocnice vrtulník. Přesné příčiny a okolnosti dopravních nehod jsou nadále v šetření policistů.

Foto: Policie ČR

Dopravní nehoda u Dolního Žandova

„Ve středu 31. května letošního roku, krátce před půl pátou hodinou odpolední, došlo na pozemní komunikaci číslo I/21 u Dolního Žandova na Chebsku k dopravní nehodě motocyklisty,“ informoval policejní mluvčí Jan Bílek. „K té mělo dojít tak, že devětačtyřicetiletý řidič osobního automobilu značky Volkswagen jedoucí směrem z Chebu do Mariánských Lázní začal předjíždět vozidla jedoucí před ním, přičemž zřejmě přehlédl motocykl značky Yamaha, řízený osmačtyřicetiletým mužem, který jej předjížděl. Následně došlo ke střetu levé strany osobního automobilu a pravé strany motocyklu. Po nárazu došlo k pádu řidiče motocyklu do levého silničního příkopu,“ sdělil.

Foto: Policie ČR

Při dopravní nehodě utrpěl osmačtyřicetiletý muž zranění, se kterými byl letecky transportován do nemocnice.

Po dopravní nehodě se řidiči podrobili orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která u obou vyšla s negativním výsledkem.

Dopravní nehoda u Březové na Sokolovsku

Podle policejního mluvčí o několik hodin později, ve středu 31. května krátce před dvacátou hodinou, došlo k další dopravní nehodě motocyklu na pozemní komunikaci číslo III/606 u obce Černý Mlýn. „K té mělo dojít tak, že čtyřiačtyřicetiletý řidič motocyklu značky Suzuki, jedoucí ve směru od obce Kynšperk do Březové, měl v pravotočivé zatáčce předjíždět před ním jedoucí motocykly, přičemž zřejmě nepřizpůsobil rychlost, přejel do protisměru a následně vyjel s motocyklem vlevo mimo komunikaci do odvodňovacího příkopu. Poté narazil do náletové dřeviny,“ upřesnil.

Foto: Policie ČR

Při dopravní nehodě utrpěl čtyřiačtyřicetiletý muž zranění, se kterými byl letecky transportován do nemocnice.

Vzhledem ke zranění nebylo u muže možné provést orientační dechovou zkoušku, tudíž byl nařízen odběr krve v nemocnici.

Foto: Policie ČR