V knihovně ocenili nejlepší lovce perel

Nejlepší lovce perel 4. ročníku populární čtenářské soutěže ocenili v oddělení pro děti chebské knihovny. Letošního ročníku se zúčastnilo celkem 75 čtenářů.

Foto: Archiv chebské knihovny

„Čtenářská soutěž „Lovci perel“ je celoroční projekt pro děti, který je motivuje k četbě knížek, učí pracovat s textem a informacemi a především nabízí atraktivní alternativu trávení volného času. Soutěž vyhlásil Klub dětských knihoven SKIP 08 a autorkou je knihovnice Bc. Alice Hrbková z Městské knihovny Hradce Králové. Soutěž se pak s laskavým svolením autorky začala realizovat i v dalších knihovnách po celé ČR“, vysvětila knihovnice Petra Polívková.

Foto: Archiv chebské knihovny

„Soutěží se ve třech kategoriích – MŠ – 2. třída, 3. – 5. třída a 6. – 9. třída. Čtenáři si vypůjčí knihu označenou perlou a k té získá pracovní list, který obsahuje povinné a nepovinné otázky. Za správné vyplnění povinných otázek získá perlu, za odpovědi na nepovinné otázky pak odměnu ve formě fiktivních peněz „Morionů“. Za ty si pak na konci soutěže mohou pořídit krásné odměny na perlovém trhu. Letošního ročníku se zúčastnilo celkem 75 čtenářů, kteří dohromady přečetli 594 knih“, doplnila Polívková. „Lovci s nejvyšším počtem nasbíraných perel, tedy správně vyplněných pracovních listů, získali diplom a poukázku do knihkupectví“, zakončila.

Zdroj: Chebská knihovna