Zaměřil se na náklaďáky. Z nádrží odčerpal vice než 200 litrů nafty

Třiatřicetiletý muž se zaměřil se na náklaďáky. Z nádrží zaparkovaných aut na parkovištích na Sokolovsku odčerpal vice než 200 litrů nafty. Svým jednáním měl způsobit celkovou škodu na poškozených a odcizených věcech přibližně 10 tisíc korun.

Ilustrační foto

Policisté z obvodního oddělení Chodov sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže třiatřicetiletému muži ze Sokolovska.

„Podezřelý muž se měl od konce dubna do čtvrtka 4. května letošního roku zaměřit na zaparkované nákladní automobily,“ informoval policejní mluvčí Jan Bílek. „V jedné menší obci na Sokolovsku měl přijít k parkovišti, kde bylo zaparkováno několik nákladních automobilů. U pěti z nich se měl dostat přes uzamčené víčko k palivové nádrži, odkud měl následně odčerpat do přinesených kanystrů téměř 200 litrů motorové nafty,“ uvedl.

O několik dní později měl v té samé obci přijít na volně přístupné parkoviště.“ Tam si měl všimnout zaparkované multikáry, u které překonal uzamčené víko palivové nádrže. Následně měl odčerpat téměř 30 litrů motorové nafty. Poté měl z místa odejít,“ doplnil mluvčí.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.