Policistou na zkoušku. Zájemci v Aši si přišli vyzkoušet fyzické testy

Policistou na zkoušku. Zájemci z řad veřejnosti si mohli přijít v pátek 5. května vyzkoušet fyzické testy nanečisto přesně v takovém formátu, v jakém je zájemci podstupují při přijímacím řízení do služebního poměru. Účastníci si mohli vyzkoušet kliky, celomotorický test, člunkový běh a běh na jeden kilometr. Všichni byli úspěšní.

Foto: Policie ČR

„V uplynulých dnech proběhla v Aši, ve sportovním areálu vrch Háj, letos již druhá akce s názvem Policistou na zkoušku,“ uvedl policejní mluvčí Jan Bílek. „Všichni zájemci, kteří se akce zúčastnili, fyzické testy splnili a získali tak certifikát o úspěšném absolvování. Pokud se tedy rozhodnou pokračovat v přijímacím řízení k policii, tak již nemusí fyzické testy absolvovat. Čekat je tedy bude už jen psychologické vyšetření a lékařská prohlídka,“ sdělil.

Foto: Policie ČR

„Práce je pro mě velmi zajímavá. Jelikož v letošním roce maturuji, přišel jsem si fyzické testy vyzkoušet už teď, protože bych chtěl dokončení střední školy vyzkoušet přijímací řízení k policii. Fyzické testy jsem splnil a mám tak část hotovou,“ uvedl jeden z úspěšných zájemců.

Foto: Policie ČR

Akce Policistou na zkoušku se samozřejmě bude opakovat. Znovu se uskuteční 4. srpna letošního roku ve volnočasovém areálu Krajinka v Chebu. „V případě, že nechcete propásnout žádnou naší akci, tak sledujte naše stránky www.policie.cz a samozřejmě také sociální sítě, zejména Facebook a Instagram,“ upřesnil mluvčí.

Proč se stát policistou?

Práce u Policie ČR je zajímavá a nabízí uplatnění v různých složkách. Pokud uvažujete o práci u policie, podívejte se na tyto webové stránky, kde se dozvíte vše o náboru, kontakty na personalisty, jaké jsou požadavky pro přijetí a co vše nabízíme. Konkrétní informace pro uchazeče naleznete ZDE. Můžete si zde prohlédnout ukázkové video konkrétních cviků, které obsahují fyzické testy a také si pročíst bodování jednotlivých cviků.

 Co novým policistům nabízejí?

Nově nastupujícím policistům nabízejí benefity, jako například 110 000 Kč náborový příspěvek, 6 týdnů dovolené, kratší délka základní doby služby (37,5 hod/týden), široké možnosti kariérního růstu a jistotu zvyšování služebního příjmu, příspěvek na penzijní nebo životní pojištění, příspěvek na dovolenou ve výši 13 000 korun, po patnácti letech služby má policista nárok na dvoutýdenní ozdravný pobyt a doživotní výsluhový příspěvek.