Dopravně bezpečnostní akce na D6 byla zaměřena na rychlost

Dopravně bezpečnostní akce, která se uskutečnila v pátek 28. dubna  na D6, byla zaměřena na rychlost. Do akce byla zapojena desítka policistů z dopravní policie. Ti během pár hodin zjistili 23 řidičů, kteří při jízdě překročili stanovenou rychlost. Policisté překročení rychlosti ve všech případech vyřídili uložením pokuty příkazem na místě.

Foto: Policie ČR

„Této akce se nezúčastnili pouze dopravní policisté, ale také studenti třetího ročníku Střední policejní školy v Sokolově,“ uvedl policejní mluvčí Jan Bílek. Policisté nejdříve studentům vysvětlili, jak bude dopravní akce probíhat a následně jim ukázali samotnou práci policistů. Přítomen byl také vedoucí odboru služby dopravní policie plk. Mgr. Pavel Žíha, který uvedl: „Ukazujeme studentům policejní školy práci policistů a tím získáváme zájemce o práci u policie“.

Foto: Policie ČR

„Policisté v rámci akce kontrolovali také dodržování ostatních obecně platných ustanovení zákona č. 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů ve znění pozdějších předpisů. Dále se policejní hlídky zaměřily na pátrání po odcizených motorových vozidlech, hledaných osobách, věcech a věnovaly pozornost také prověrce přepravovaných osob a kontrole zavazadlových prostor,“ doplnil Jan Bílek.

Foto: Policie ČR