Cyklobusy budou opět brázdit region s přispěním kraje

​Zájem o přepravu cyklobusy v Karlovarském kraji rok od roku stoupá. Jen vloni bylo v rámci systému CykloEGRENSIS přepraveno na 5 tisíc cyklistů. Rada Karlovarského kraje proto na svém posledním zasedání odsouhlasila poskytnutí dotace ve výši 200 tisíc korun společnosti Autobusy Karlovy Vary, která zajišťuje sezónní dopravu cyklobusy již 21 let.

Ilustrační foto Pixabay

​„Roční dopravní výkon na linkách CykloEGRENSIS činí zhruba 16 tisíc kilometrů. Speciální linky pokrývají nejatraktivnější části Karlovarského kraje a usnadňují cyklistům dopravu do těchto oblastí. Podporují tím nejen zdravé a aktivní trávení volného času, ale i seznamování se s atraktivitami našeho regionu. Proto jsme se rozhodli, že stejně jako v uplynulých letech podpoříme dopravce Autobusy Karlovy Vary částkou 200 tisíc korun. Peníze budou využity na úhradu části provozních nákladů cyklobusů,“ uvedl radní pro oblast regionálního rozvoje a projektového řízení Patrik Pizinger.

V současné době v regionu najdete pět základních tras, prostřednictvím nichž se pohodlně dostanete z okresních měst například do oblasti Krušných hor, Slavkovského lesa, Tepelské vrchoviny či přístupné části Doupovských hor. Jízdní řády linek jsou zveřejněny na zastávkách, veškeré informace včetně tarifních podmínek pak zájemci získají v předprodejních místech, u řidičů cyklobusů nebo na webových stránkách dopravce. Cyklobusy budou jezdit od 13. května až do 24. září.

Zdroj: KÚKK