Žena zaplatila přepravní společnosti 25 tisíc, aby jí doručila balíček. Nemá zásilku, ani peníze

Policisté se zabývají dalším internetovým podvodem. Případ se sice stal na Klatovsku, ale internetoví podvodníci působí na celém našem území. Jednapadesátiletá žena se na sociální síti seznámila s mužem, se kterým si následně několik měsíců intenzivně dopisovala. Muž jí po nějaké době řekl, že ji miluje, a že na její adresu pošle balíček, jehož obsah ženě nechtěl prozradit.

Ilustrační foto

Podle policejní mluvčí Ivy Vršecké poškozenou následně kontaktovala přepravní společnost, která po ní požadovala zaplatit 25 tisíc korun jako clo. Bez něj nemůže být balíček údajně doručen. Žena částku ve dvou platbách uhradila, avšak balíčku se nedočkala.

„Následně se přepravní společnost ozvala znovu a požadovala zaplatit další částku, tentokrát ve výši 2.600 eur. To žena zaplatit odmítla. Muž, se kterým byla neustále v kontaktu, jí napsal, že v balíčku je hotovost ve výši 120 tisíc euro, hodiny a zlaté šperky. Ženu chtěl přimět k zaplacení tím, že jí slíbil, že si může část hotovosti ponechat a zbytek použijí na společný život,“ uvedla mluvčí s tím, že poškozená i přes tyto sliby odmítla částku uhradit. Následně jí však začal pachatel vyhrožovat tím, že ublíží jí nebo členům její rodiny, proto celou věc proto oznámila policii.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu a po pachateli pátrají.