Oslava Dne Země na Soosu přilákala stovky milovníků přírody

Oslava Dne Země na Soosu přilákala stovky milovníků přírody. Na akci, která se uskutečnila v sobotu 22. dubna, byl přichystán program pro celou rodinu.

Více fotografií z akce zde

„Pro malé návštěvníky jsme připravili tvůrčí dílničky a kromě toho se třeba učili třídit odpad,“ informoval ředitel františkolázeňského muzea Aleš Česal. „Ti větší a zvídavější se mohli  zúčastnit poutavé botanické vycházky s Jiřím Brabcem z chebského muzea. Pro celou rodinu pak byla připravena komentovaná prohlídka záchranné stanice, která se stará nejen o hendikepované živočichy, doplnil ředitel s tím, že poděkování patří celému realizačnímu týmu – Kateřině Alblové, Lindě Belsan,  Tatě Berezhně, Vandě Déduchové, Kateřině Doubravové a Erice Drofych.

Více fotografií z akce zde

Akci navštívilo 230 lidí. „Nejen  děti si mohly vyzkoušet malbu přírodními barvami, vyrobit si zvířátko z papíru nebo button s maskotem Soosu – s rosničkou,“ sdělila Vanda Déduchová. „Také bylo možné nechat si zdarma namalovat na obličej obrázek, vyzkoušet si vytřídit odpad i otestovat své znalosti rostlin,“ doplnila.

Ten kdo akci nestihl, může v rámci individuální prohlídky zhlédnout záchrannou stanici nebo se vydat na naučnou stezku každý den v době od 9. do 17. hodin.

Více fotografií z akce zde