Na D6 byly zahájeny stavební práce

Na D6 byly zahájeny stavební práce. Opravovat se začal téměř 7 kilometrů dlouhý úsek dálnice v kilometrech 129,9 – 136,8. Probíhá frézování v jízdním pásu ve směru na Karlovy Vary, který je pro řidiče uzavřen, a obousměrná doprava je vedena v jízdním pásu ve směru na Cheb. Opravovaný úsek začíná přibližně 800 metrů před mimoúrovňovou křižovatkou Globus a končí asi 400 metrů za mimoúrovňovou křižovatkou Nové Sedlo ve směru staničení (směr Cheb).

Zdroj: ŘSD

„Hlavní náplní stavby je výměna vrchní asfaltové vrstvy, která bude provedena zejména z důvodu pravidelné údržby a prodloužení životnosti spodních vrstev konstrukce dálnice. V místech největšího poškození, kterými jsou zejména větve mimoúrovňové křižovatky Jenišov u Globusu, dojde i k výměně ložné vrstvy,“ uvedla tisková mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Dana Zikešová.

Zdroj: ŘSD

Stavba také řeší pročištění odvodnění dálnice, opravu dotčeného mostu, odstranění bezpečnostních rizik a změnu šířky jednotlivých jízdních pruhů, dle nových nařízení, kdy dojde k rozšíření zpevněné krajnice z důvodu bezpečnějšího odstavení vozidla u svodidel.

„Zhotovitelem opravy s předpokládanou cenou 119,85 mil. Kč bez DPH je společnost Silnice Group a. s. Stavební práce plánujeme mít hotové v první polovině června, doplnila mluvčí.

Zdroj: ŘSD