Marjánek připomenul velikonoční tradice a zvyky

Nedělní odpoledne se neslo v mariánskolázeňském Lesním Mlýně ve znamení svátků. Folklorní soubor Marjánek připomenul nejen velikonoční tradice a zvyky. Připraveno bylo pásmo tanců a písní, které přítomné provedlo od masopustu po Velikonoce. Přichystán byl i stánek s velikonočními dekoracemi.

“Marjánkovské jarnění, jak se akce jmenuje, se opět uskutečnilo v prostorách Lesního mlýna, které nabízí krásný prostor jak pro venkovní vystoupení, tak i prostor při nepřízni počasí,“ uvedla Kateřina Josefi z folklorního souboru Marjánek s tím, že součástí programu byla i dílna pro nejen pro ty nejmenší, kde si mohli nakreslit nebo vyrobit velikonoční drobnosti a ti šikovnější i uplést pomlázku.

V letošním roce dostaly na vystoupení větší prostor děti z Marjánku, které poctivě pravidelně trénovaly. Před publikem představily Košťatovou polku.

Kde se mohou zájemci se Marjánkem setkat v nejbližší době? Plánované vystoupení má soubor na zahájení lázeňské sezóny v Mariánských Lázních sobotu 13. května od 9 hodin na hlavním pódiu. „Začátkem června se představí na folklorní festivalu v Tvrdonicich a o prázdninách bude Marjánek reprezentovat Českou republiku v portugalskem Portu – Alfena. V polovině září nás, jako pořadatele, čeká další ročník folklorního festivalu Mariánský podzim,“ doplnila Kateřina Josefi.