Pomozte při pátrání! Zloděj luxusního auta naboural a pěšky prchal k hranicím

Němečtí policisté pátrají po uprchlém zloději aut. Ve čtvrtek 6. dubna brzy ráno byla nahlášena krádež auta v Bádensku-Württembersku. Pachatel silné auto ve vysoké rychlosti nezvládl a nedaleko Tirschenreuthu naboural. Pěšky poté utíkal k hranicím s Českou republikou. V akci jsou aktuálně také vrtulníky a policejní psi.

Ilustrační foto Pixabay

Policie žádá o svědky: Kdo si všiml muže s výše uvedeným popisem v oblasti Plößbergu přibližně od 5 hodin ráno? Všiml si někdo něčeho, co by mohlo souviset s tímto trestným činem? Policie žádá lidi, aby v této oblasti nebrali stopaře ani chodce a raději informovali policii na čísle: 0049 963170110 – inspekce Tirschenreuth.

Zdroj: Lena Schulze/Oberpfalz-Medien

Zatím neznámý pachatel odcizil v Bádensku-Württembersku luxusní BMW . Při pátrání bylo vozidlo nalezeno na okresní silnici TIR 5 mezi Hohenthanem a Liebensteinem policejní hlídkou z Tirschenreuthu.

Muž řídil vůz ve směru k hranicím, uvádí se v prohlášení hornofalckého policejního ředitelství. Kvůli své bezohledné jízdě a silnému autu řidič sjel mimo silnici. BMW se zastavilo v poli na křižovatce se silnicí B15. Zloděj vozu poté pěšky utekl směrem k hranicím.

Zdroj: Lena Schulze/Oberpfalz-Medien

Po uprchlíkovi v současné době pátrá policie, v oblasti je několik hlídek. Do pátrání je zapojen také policejní vrtulník a policejní pátrací psi, uvedla vrchní policejní inspektorka Corinna Wildová. Pátrání probíhalo ještě ve čtvrtek brzy odpoledne, jak Wildová potvrdila na dotaz deníku Oberpfalz-Medien.

Muž je popisován takto: světlé vlasy, třídenní plnovous. Na sobě má modré džíny, černou bundu a černé boty.

Zdroj: Lena Schulze/Oberpfalz-Medien