V půjčené garáži místo nábytku vyráběl pervitin

V půjčené garáži místo nábytku vyráběl pětatřicetiletý muž ze Sokolovska pervitin, za pronájem platil drogou. Jaké bylo jistě jeho překvapení, když ho uprostřed „vaření“ drogy překvapila zásahovka.

Foto: Policie ČR

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů ve věku 25 a 35 let ze Sokolovska, které obvinili ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Podle policejního mluvčí Jana Bílka měl pětatřicetiletý obviněný muž nejméně od října loňského roku do února letošního roku na Sokolovsku vyrábět a následně darovat dvěma osobám drogu zvanou pervitin, ačkoliv neměl zvláštní oprávnění k zacházení s omamnými a psychotropními látkami.

„Pětadvacetiletý muž měl svému známému několikrát zapůjčit prostory garáže, přičemž mu sdělil, že bude uvnitř opravovat nábytek. Za každé půjčení garáže daroval pětadvacetiletému muži pervitin,“ uvedl mluvčí.

Foto: Policie ČR

„Sokolovští kriminalisté se případem usilovně zabývali a ve spolupráci se zásahovou jednotkou Krajského ředitelství Plzeňského kraje pětatřicetiletého muže ve středu 29. března krátce po jedné hodině ranní v garáži zadrželi přímo při výrobě pervitinu. Následně na místě zajistili vybavení, na kterém muž pervitin vyráběl,“ sdělil Jan Bílek s tím, že v garáži se v tu dobu také nacházel pětadvacetiletý muž a třiatřicetiletá žena, kteří před příchodem do garáže nevěděli, že jejich známý v garáži vyrábí drogu zvanou pervitin. Oba dva byli na místě také zadrženi. Následně ještě kriminalisté provedli ohledaní místa bydliště pětatřicetiletého muže, během které nalezli a zajistili střelnou zbraň, jejíž funkčnost je předmětem dalšího zkoumání.

Foto: Policie ČR

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného pětatřicetiletého muže, do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž, který byl v minulosti několikrát soudně trestán, vzat do vazby. Mladší muž byl propuštěn ze zadržení a jeho vyšetřování probíhá na svobodě. Žena byla taktéž po provedených úkonech propuštěna ze zadržení.

V případě prokázání viny oběma mužům hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

Foto: Policie ČR