Nohu z plynu! Od čtvrtka bude zahájena dopravně bezpečnostní akce s názvem Velikonoce

Policisté o Velikonocích ve zvýšených počtech preventivně dohlédnou na veřejný pořádek a bezpečnost v ulicích i na silnicích po celé České republice. Stejně jako v minulých letech má i letos Policie České republiky na nadcházející velikonoční svátky nachystané adekvátní bezpečnostní opatření.

Ilustrační foto

„Již ve čtvrtek bude zahájena dopravně bezpečnostní akce s názvem „Velikonoce“, která bude probíhat až do pondělí. Policisté v celé republice budou dohlížet na bezpečnost a plynulost silničního provozu,“ uvedla policejní mluvčí Hana Rubášová s tím, že policisté se primárně zaměří  na místa s vysokým dopravním zatížením, do turisticky významných oblastí a rizikových míst, kde dochází k nejzávažnějšímu porušování pravidel silničního provozu a kde nejčastěji dochází k dopravním nehodám.

„Dopravní policisté budou kontrolovat dodržování nejvyšší dovolené rychlosti, způsob jízdy, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů. Dále se policisté zaměří na kontrolu dokladů předepsaných k řízení a provozu motorového vozidla, technický stav vozidel, zda se řidiči během jízdy plně věnují řízení, či před jízdou nebo během jízdy nepožili alkoholické nápoje nebo jiné návykové látky,“sdělila mluvčí.

Velikonoce jsou z pohledu bezpečnosti na silnicích jedním z nejrizikovějších období i z důvodu, že lidé často cestují za příbuznými na větší vzdálenosti. „Svátky jsou vždy spojené se zvýšeným provozem na našich silnicích a s tzv. „svátečními“ řidiči. Dbejte tak na zvýšenou opatrnost během svých cest, vzájemnou ohleduplnost a toleranci. Nepřeceňujte své síly a buďte předvídaví. Zároveň v tomto období i s ohledem na teplejší počasí předpokládáme, že vyrazí také první motorkáři, a ani ti proto nezůstanou stranou zájmu policistů,“ doplnila Hana Rubášová.