Poznejte velikonoční tradice. Květná neděle bude na Seebergu ve znamení přicházejících svátků

Již tradičně připravil hrad Seeberg na Květnou neděli setkání s velikonočními tradicemi. Víte, proč je Škaredá středa nebo že se velikonočnímu pondělí říká Červené? Toto a mnohé další se můžete na Seebergu 2. dubna dozvědět. Kromě toho si budete moci zakoupit nebo vyrobit vlastní velikonoční dekorace, uplést pomlázku nebo si nechat ozdobit oděv pašijovou nití. Své umění zde předvedou košíkáři, přadlena nebo tkadlena. Ukážeme i zajímavou techniku zdobení vajíček.

Nebude chybět občerstvení a hudební program skupiny HOLBA. Pro návštěvníky z Františkových Lázní je zajištěna autobusová doprava na Seeberg a zpět po celou dobu konání akce, tedy od 10 do 16 hodin.

Autobus z FL (Městské sady): 9:45, 11:15, 12:45, 14:15 a zpět ze Seebergu do FL: 11:00, 12:30, 14:00, 15:30.

Na hradě Seeberg se nikdo nenudil. Návštěvníci si užili tu správnou velikonoční náladu

Vstupné je stejné jako při běžné návštěvě hradu dospělí 150 korun, důchodci 120 korun, děti – 70 korun

Kromě velikonočního programu a trhu nabízí Seeberg také výstavy. Již od března mohou návštěvníci zhlédnout zcela novou expozici ve druhém patře hradu, která je věnována panenkám a Vynálezům, které nezměnily svět. Milovníky křehké krásy keramiky jistě potěší prodejní výstavka Vladimíry Zborníkové, stejně jako milovníky krásných zahrad možnost zakoupit si venkovní keramiku z dílny Jordana Tenčeva.

Od dubna jsou připraveny další dvě výstavy. V sýpce na předhradí „Barevný svět Michaely Vaňkové“ a v hradní galerii obrazy Pavola Magdy.

Ohlédnutí: Velikonoční jarmark na Seebergu v roce 2019