Požár zničil střechu domu. Na místě zasahovali hasiči ze II. stupně požárního poplachu

Pár minut po půlnoci ze soboty na neděli přijali hasiči oznámení o požáru střechy rodinného domu v obci Andělská Hora. Zároveň oznamovatel uvedl, že v objektu by měla být jedna osoba. Hasiči pro příjezdu na místo potvrdili, že požár zasáhl celou střechu a podkroví rodinného domu, na který navazuje další dům.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Kromě samotného hašení tak hasiči chránili i tento napojený dům, aby se na něj oheň nerozšířil. Dvě osoby na místě zkontrolovala záchranná služba, jednu pak s popáleninami odvezla do nemocnice. Po hodně zásahu měli hasiči požár pod kontrolou, sousední dům se podařilo uchránit.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Celková likvidace trvala čtyři hodiny, v neděli dopoledne hasiči znovu zkontrolovali požářiště, nikde nezjistili zvýšené teploty. Požár zcela zničil podkroví domu a střechu, předběžná škoda je odhadnuta na 2 miliony korun, příčina je v šetření. Na místě zasahovaly povolané jednotky hasičů ze II. stupně požárního poplachu.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Zasahující jednotky: HZS Karlovy Vary (CAS 20 Scania, CAS 20 Scania, AŽ 37 Iveco), HZS Toužim (CAS 20 Scania), VHJ Hradiště (CAS 32 T815), JSDH Bochov (CAS 20 T815), JSDH Stružná (CAS 25 L101), JSDH Ostrov (CAS 20 Man)

Zdroj: HZS Karlovarského kraje