Po zimě se vracejí do Mariánských Lázní farmářské trhy. Konat se budou u sousoší monarchů

Po zimě se vracejí do Mariánských Lázní farmářské trhy. Konat se budou v sobotu 1. dubna od 9 do 15 hodin na dlážděném prostranství u sousoší monarchů. Ke změně místa došlo z důvodu většího komfortu nakupujících i prodávajících. Na původním místě se při dešti tvořily louže. Od původního místa je nový prostor vzdálen jen několik desítek metrů. Sezóna farmářských trhů potrvá až do 25. listopadu.

Ilustrační foto

 „Změna místa konání farmářských trhů je čistě z praktických důvodů. Mlatový povrch chodníku, kde se trhy konaly, není podle mě nejvhodnější, zvláště když prší, nebo po dešti. Nové místo vyzkoušíme a uvidíme, jestli bude lepší nejen z hlediska údržby. Na dlažbu nebudou vjíždět automobily, aby ji nepoškodily. Pracujeme i na vybudování nové tržnice, která bude přívětivější jak pro prodejce, tak pro návštěvníky.“ říká starosta Martin Hurajčík.

Ilustrační foto

Nakupující se mohou těšit na tradiční sortiment, ve kterém nebudou chybě například stánek s oříšky a sušeným ovocem, sladké i slané pečivo, med a svíčky. K dostání bude také třeba nabídka nejen místních uzenářů, sladké Maminčiny dobroty nebo nejrůznější přírodní produkty. Organizátoři slíbili, že v průběhu roku doplní nabídku i příležitostní prodejci nabízející převážně sezónní sortiment.

Zdroj: Mariánské Lázně