Řidiči se dočkají modernizace silnice mezi Starým Rybníkem a Vojtanovem

​Rada Karlovarského kraje na svém posledním zasedání odsouhlasila realizaci veřejné zakázky na provedení stavebních prací v rámci projektu „II/213 Modernizace silnice Starý Rybník – Vojtanov“. Oprava úseku o délce zhruba 3 kilometry by měla vyjít na více jak 55 milionů korun včetně DPH. O vítězi rozhodne nejnižší nabídková cena.

​„Jedná se o komunikaci, kterou řidiči nejčastěji využívají, pokud se chtějí co nejrychleji dostat na hraniční přechod Vojtanov. Ačkoliv se budou muset připravit na jistá omezení, protože stavba bude probíhat za úplné uzavírky, věřím, že se do budoucna zlepší komfort jejich cestování i samotná bezpečnost. Předpokládáme, že stavba by měla být hotova nejpozději ve čtvrtém kvartálu příštího roku,“ uvedl Jan Bureš, neuvolněný krajský zastupitel pro oblast dopravy.

Předmětem stavby, která bude realizována v rámci Integrovaného regionálního operačního programu, je celková modernizace dotčeného úseku silnice II/213 s částečnou výškovou a šířkovou úpravou na normovou kategorii S 6,5. Kromě toho, že komunikaci čeká kompletní pokládka nového povrchu, dojde i k úpravě odvodňovacích příkopů, silničních propustků a doplněno bude také vodorovné a svislé dopravní značení. Součástí zakázky je rovněž výstavba nové dešťové kanalizace v průjezdním úseku obce Starý Rybník. V době provádění stavebních prací bude objízdná trasa svedena po silnicích I. a III. třídy. Řidiči budou o chystané uzavírce včas informováni.

Zdroj: KÚKK