Motorkář odmítl zastavit policistům. Jeho jízda skončila na poli

Třiačtyřicetiletý motocyklista nereagoval na výzvu policistů k zastavení a rozhodl se ujíždět ulicemi Chebu. S motocyklem prchal dokonce i přes letištní plochu. Pak jeho jízda skončila v poli. Muž věděl, proč ujíždí, měl totiž zákaz řízení až dokonce letošního roku. Teď mu hrozí v případě odsouzení až dva roky ve vězení.

Foto: Policie ČR

Chebští policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání třiačtyřicetiletému muži z Chebska.

„Podezřelý muž měl v pondělí 20. března letošního roku kolem dvanácté hodiny v Chebu řídit motocykl značky BMW, přičemž s ním cestovala také třiatřicetiletá spolujezdkyně,“ informoval policejní mluvčí Jan Bílek. „Motocyklu si při dohledu nad dodržováním bezpečnosti a plynulosti silničního provozu všimli policisté z obvodního oddělení Cheb – město, kteří se rozhodli předepsaným způsobem motocykl zastavit a zkontrolovat jeho osádku,“ uvedl.

Řidič ale na výzvy nereagoval a s motocyklem začal ujíždět ulicemi města Chebu. „Při jízdě také nerespektoval světelné dopravní značení. Následně měl vyjet z města směrem do Dolních Dvorů, kde po několika kilometrech odbočil na pole u chebského letiště. Následně měl přejet letištní dráhu, sjet do pole, kde s motocyklem uvízl. Policisté následně řidiče i spolujezdkyni omezili na osobní svobodě. Třiačtyřicetiletý muž se následně odmítl podrobit orientační dechové zkoušce i orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek,“ doplnil mluvčí.

Foto: Policie ČR