Policisté se zaměřili na alkohol u mladistvých

Policisté se zaměřili na alkohol u mladistvých. Kontrola, která se uskutečnila během noci ze soboty na neděli ve dnech 18. – 19. března proběhla na diskotéce v Aši. Policejní akce se uskutečnila ve spolupráci se strážníky Městské policie, s Hasičským záchranným sborem, se zástupci sociálně-právní ochrany dětí Městského úřadu Aš a zástupci živnostenského úřadu.

Foto: Policie ČR

Podle policejní mluvčí Zuzany Churaňové se policisté zaměřili především na kontrolu dodržování zákazu podávání alkoholických nápojů osobám mladším 18 let, ale také na ochranu bezpečnosti osob, majetku a veřejného pořádku, předcházení trestné činnosti či pátrání po hledaných a pohřešovaných osobách a věcech. „Na místní diskotéce byla zkontrolována více jak desítka mladistvých, u kterých byla policisty provedena orientační dechová zkouška na přítomnost alkoholu. Ve dvou případech byla zkouška na alkohol pozitivní u chlapců ve věku 17 let,“ uvedla. Tyto dva případy šetří policisté pro podezření ze spáchání přestupkového jednání.

Foto: Policie ČR

Alkohol a jiné návykové látky mají na organismus dítěte nevypočitatelné účinky. „Prodej a podávání alkoholu osobám mladším osmnácti let zákon striktně zakazuje. Osoby, které alkohol mladistvým nebo dětem zprostředkují, se dopouštějí protiprávního jednání, a to buď v rovině přestupkového jednání, nebo trestného činu,“ doplnila mluvčí.

Obdobné akce budou pokračovat v celém Karlovarské kraji.

Foto: Policie ČR