Objevujte krásy Mariánských Lázní. Mobilní průvodce vám bude dobrým společníkem

Plánujete výlet do Mariánek a chcete se připravit dopředu? Chcete mít na programu i prohlídku města, ale nehodí se vám čas či téma prohlídky s živým průvodcem? Nebo si naopak chcete dopředu nastudovat, co nesmíte při pobytu v lázeňském městě minout? Není nic lehčího než si stáhnout do svého chytrého mobilu chytrého průvodce.

„V našem průvodci najdete přehledně 17 míst, která byste neměli při návštěvě lázní minout. Můžete si je zobrazit na mapě, přečíst si o nich informace a naplánovat si, která z nich určitě chcete vidět. Samozřejmě si můžete rovnou pustit audio a při něm si třeba prohlížet fotografie a naladit se na cestu,“ informovala ředitelka Turistického informačního centra Barbora Tintěrová s tím, že když si vyberete některou z tematických prohlídek, objeví se další zajímavá místa, se kterými vás seznámíme pouze v rámci vybrané prohlídky. Máme jich pro vás připraveno 17 a dnes vás pozveme na základní okruh Mariánskými Lázněmi nazvaným „Mariánské Lázně v kostce“.

Prohlídka je ideální při první návštěvě. Trasa je dlouhá 1,5 kilometru, zvládnete ji za necelou hodinu a seznámíte se s historickou částí města. „Navštívíte místa, po kterých se v minulosti procházeli světoví velikáni a se dvěma z nich se setkáte hned v úvodu prohlídky. Náš virtuální průvodce vám bude vyprávět o vzniku lázní, prvních koupelích a zakladatelích města. Seznámíte se se slavnými staviteli, architekty i lázeňskou symbolikou. Objevíte prameny lásky, vysvětlíme vám původ Mariina pramene, který dal lázním jméno. Získáte znalosti o fungování a funkci hotelů před dvěma stoletími, ale i o výstavbě ve 20. století. Nevynecháme ani hlavní církevní stavbu a symboliku Panny Marie. Prohlídku ukončíme u hlavní promenády s novobarokní kolonádou, pavilony pramenů a zpívající fontánou,“ uvedla Barbora Tintěrová.

Nezapomeňte si vzít s sebou na procházku pohárek na pramen, cestou budete mít spoustu příležitostí k ochutnávce. Pití z dlaně má sice svoje kouzlo, ale tradiční lázeňský pohárek z vás teprve udělá znalce lázeňských pramenů.

Foto: Archiv Mariánské Lázně

Chcete se také dozvědět něco nového z poutavého vyprávění o slavných počátcích světoznámých lázní? Seznamte se s naším průvodcem zde: https://www.smart-guide.org/destinations/cs/marianske-lazne/ a připravte se na svou dovolenou či výlet v Mariánských Lázních.