Policisté pátrají po totožnosti mrtvoly muže

Chebští kriminalisté pátrají po totožnosti mrtvoly muže, jehož ostatky ve značném stádiu rozkladu, byly nalezeny 1. června 2022 v Aši, konkrétně v podúrovňovém bunkru v místním lesoparku. Dosavadním šetřením bylo zjištěno, že se nejspíše jednalo o muže ve věku zhruba 45 – 50 let. Zároveň bylo vyloučeno cizí zavinění na smrti muže. Jakékoliv informace, které kriminalistům pomohou při zjištění totožnosti muže, je možné předávat prostřednictvím bezplatné tísňové linky 158 nebo na kterékoliv policejní služebně.

„Kriminalistický ústav Policie České republiky provedl rekonstrukci obličeje mrtvoly neznámé totožnosti podle lebky,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Na základě vyhodnocení morfologických a metrických znaků předložené lebky byla vytvořena rekonstrukce přibližné podoby muže neznámé totožnosti,“ doplnil s tím, že vytvořené faciální rekonstrukce obličeje muže neznámé totožnosti představují přibližnou podobu, která by měla reálnému stavu odpovídat především umístěním a vzájemnou proporcí obličejových prvků. Jednotlivé detaily se mohou od skutečné podoby lišit. Vytvořeno bylo několik variant, zejména z hlediska úpravy vlasů a vousů.

„V souvislosti s tímto případem se obracíme na veřejnost, zda někdo muže dosud neznámé totožnosti dle přiložených antropologických nákresů nepozná či zda nepohřešuje muže, který by se nákresům podobal,“ doplnil mluvčí.

Foto: Policie ČR