Z každé prodejny, kam přišla, něco si odnesla. S placením se nezdržovala

Z každé prodejny, kam přišla, něco si odnesla. S placením se nezdržovala. Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání šestadvacetileté ženy z Chebska, kterou obvinili ze spáchání přečinu krádeže.

Obviněná žena se měla od poloviny listopadu loňského roku do 20. ledna letošního roku dopustit nejméně osmi krádeží v Aši na Chebsku.

„V úterý 15. listopadu krátce před dvanáctou hodinou měla šestadvacetiletá žena navštívit jednu z prodejen hraček,“ informoval policejní mluvčí Jak Bílek. „Z regálu si měla vzít panenku, se kterou z prodejny odešla bez zaplacení. O pouhou hodinu později se měla do prodejny vrátit. Postupovat měla stejně jako v prvním případě. Z regálu měla odcizit stavebnici, kterou ale nezaplatila a z prodejny odešla,“ uvedl.

O několik dní později se měla zaměřit na jednu z čerpacích stanic. „Po prvé měla do vnitřních prostor vstoupit ve středu 23. listopadu letošního roku, kde jí zaujaly tabákové výrobky. Následně měla jeden tabák odcizit a odejít z prodejny, aniž by za něj zaplatila. Během následujících čtyř dnů se do čerpací stanice vrátila ještě třikrát. To měla odcizit další tabáky nebo elektronickou cigaretu,“ sděli mluvčí s tím, že ve středu 30. listopadu, tedy poslední listopadový den se měla žena rozhodnout, že navštíví jednu z prodejen potravin. Krátce po devatenácté hodině večerní tedy vešla do prodejny. Tentokrát měla odcizit několik kusů parfémových vod, které si ukryla a odešla bez zaplacení.

„Poslední krádeže se žena měla dopustit v pátek 20. ledna letošního roku krátce po šestnácté hodině odpolední. To měla přijít do vnitřních prostor další čerpací stanice v Aši. Zaujmout jí měl vystavený karton cigaret, který vzala, a aniž by za něj zaplatila, odešla s ním z prodejny,“ doplnil mluvčí.

Svým jednáním měla způsobit škodu přibližně 5,5 tisíce korun.

Policisté z obvodního oddělní Aš se případy začali okamžitě zabývat a jednotlivé krádeže se jim krátce po spáchání podařilo objasnit.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněné šestadvacetileté ženy do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byla žena vzata do vazby.

V případě prokázání viny hrozí ženě trest odnětí svobody až na tři roky, neboť byla v minulosti za krádeže pravomocně odsouzena.