S náklaďákem narazil do stromu

S náklaďákem narazil do stromu. Při události, která se stala v pondělí 5. prosince po osmé hodině ranní nedaleko Krásné Lípy u Březové, naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Způsobená škoda byla předběžně odhadnuta na 600 tisíc korun.

Foto: Policie ČR

“ K nehodě mělo dojít tak, že osmadvacetiletý řidič nákladního automobilu značky Tatra jel ve směru z obce Zlatá ke Kostelní Bříze,“ informoval policejní mluvčí Jan Bílek. „Při průjezdu levotočivé zatáčky zřejmě nepřizpůsobil rychlost a následně dostal s nákladní soupravou smyk, který se mu nepodařilo vyrovnat. S návěsem vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do stromu. Po nárazu se návěs odrazil, vyjel vlevo mimo pozemní komunikaci, kde také narazil do stromu. Při dopravní nehodě naštěstí nedošlo k žádnému zranění,“ doplnil.

Foto: Policie ČR

Po dopravní nehodě se řidič nákladního vozidla podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s negativním výsledkem.

Policisté z dopravního inspektorátu tento přestupek vyřešili příkazem na místě, tedy pokutou, pro osmadvacetiletého řidiče.