Velký kytarový koncert v Kraslicích přinesl emoce v každém tónu

Výjimečný zážitek, výjimečné emoce, ostrý start adventu, naplnění tvrdé práce. To vše přinesl velký koncert spojených kytarových orchestrů KFC (h) Strings a Crazy Strings, který se uskutečnil v sobotu 26. listopadu 2022 v Kraslicích.

Kraslické paní učitelce ZUŠ Alexandře Müllerové a Aleně Kozákové, učitelce na ZUŠ v Plzni se podařilo realizovat netradiční nápad. Díky spojení svých kytarových orchestrů KFC (h) Strings (kytaristé z Kraslic, Františkových Lázní, Chodova a Lubů) a Crazy Strings z Plzně, dali dohromady 43 kytaristů pro koncertování na mnoha místech České republiky.

Naposledy, a také poprvé, vystupovaly oba spojené orchestry v Kraslicích dne 26. 11. 2022.

Kompletní video záznamu koncertu naleznete ZDE!

Koncert i logistika byly velmi dobře připravené. Účinkující měli v prostorách ZUŠ potřebné soukromí i komfort. Celá akce byla dobře zvládnuta i marketingově, protože se podařilo zaplnit celé hlediště moderního sálu, který se v ZUŠ nachází. To také dokazuje, že Krasličané mají o kvalitní kulturní akce zájem.

Atmosféra byla velmi příjemná. Celé vystoupení zahájila úvodním slovem Saša Müllerová, která v dalším průběhu akce kromě velmi příjemných vstupů koncert spoludirigovala. Diváci se také mohli dozvědět, že zorganizovat koncert podobného rozsahu a obsazení je časově i organizačně velmi náročné, stejně jako celá příprava a sladění všech kytaristů, včetně nácviku jednotlivých skladeb. Vše tak obsahuje desítky hodin skutečně tvrdé a intenzivní práce.

Nejprve se své role zhostili kytaristé z Plzně pod vedením Aleny Kozákové. Následně se představili kytaristé z KFC (h) Strings. Vyvrcholení pak bylo společné vystoupení obou spojených kytarových orchestrů, kdy se sálem rozezvučelo stovky strun pod prsty hudebníků, aby vzbudili v divácích ty správné emoce a zážitky. Nechyběly klasické melodie, melodie skladatelů vážné hudby, ani melodie vánoční. Při dirigování spojených orchestrů se střídaly obě půvabné dámy v červeném.

Koncert se skutečně velmi povedl a zcela splnil svůj účel, kdy naplnil sál ZUŠ, mysl diváků, i celé Kraslice pozitivní a příjemnou předvánoční atmosférou a spokojeností. Výjimečný koncert tak přinesl výjimečný zážitek.

Všem účastníkům, tedy všem členům orchestru, Saše Müllerové, Aleně Kozákové, mistrovi světla, fotografům i všem dalším lidem, kteří se na přípravě koncertu podíleli, byl odměnou dlouhý a vydatný potlesk spokojených diváků.

Miroslav Zeman