Příležitost dělá zloděje. Chmatákům stačila chvilka nepozornosti

Příležitost dělá zloděje. To sedí přesně na tři muže, kteří objevili v jednom z ostrovských parků položené věci. Svým jednáním měli způsobit škodu přibližně 14 tisíc korun.

Ostrovští policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku třem mužům ve věku 22, 25 a 25 let z Karlovarska.

Podle policejního mluvčí Jana Bílka se měla trojice mužů ve druhé polovině října letošního roku v Ostrově v odpoledních hodinách pohybovat v jednom z parků. Tam si měli všimnout barevných podložek na cvičení, za kterými se nacházel batoh, v němž byl mobilní telefon nebo sportovní oblečení. „Na stejném místě byla odložena také kabelka, ve které byla peněženka. Trojice mužů měla následně z batohu a kabelky odcizit mobilní telefon, osobní doklady, platební kartu nebo finanční hotovost a z místa odejít,“ sdělil.

V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. „Jednomu pětadvacetiletému muži v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, neboť byl v minulosti za krádeže pravomocně odsouzen,“ doplnil mluvčí.

Prevence:

– Své věci mějte neustále pod dohledem a neponechávejte je nikde volně.

– Batohy či kabelky neodkládejte tam, kam nevidíte.

– Nemějte při sobě větší finanční hotovost.

– Tašku, batoh nebo kabelku mějte řádně uzavřenou.

– Pokud u sebe nosíte bezpečnostní kód k platební kartě, noste jej odděleně od karty.