Pomůžete? Peníze ze sbírky usnadní život malému Lojzíkovi

Před nedávnem byla založena sbírka podporu dvouletého Lojzíka z Josefova na Sokolovsku. Hned jeho start do života nebyl snadný. Trpí dětskou mozkovou obrnou i poruchou polykání. Peníze ze sbírky půjdou na úhradu kompenzačních, rehabilitačních a edukativních pomůcek, terapií a rehabilitačních pobytů. Odkaz na sbírku zde:

Foto: Archiv rodičů malého Lojzíka

Text ze sbírky na malého Lojzíka zde:

Lojzíku, spolu to dokážeme! To jsou slova, která mi maminka často opakuje už od doby, co jsem se narodil. Někdy se jí u toho tak zvláštně lesknou oči…“

Jmenuju se Lojzík Dočár, narodil jsem se 7. 6. 2020 a bydlím s tátou Jarem a maminkou Petrou v Josefově na Sokolovsku. Mám ještě dva starší brášky Martina (2016) a Hynka (2018), ti jsou mi  velkou motivací. K naší rodině patří neodmyslitelně hodné babičky a děda a také pejskové. Ti všichni pomáhají, abych se cítil dobře a stále se rozvíjel a dělal pokroky. Jaký je ale vlastně můj příběh?

Narodil jsem se jako pořádný cvalík, vážil jsem 5530g. Bohužel se nám s maminkou při porodu nevyhnuly komplikace a já jsem po narození nedýchal. Přesná příčina není dodnes známa. Lékaři mě resuscitovali dlouhých 20 minut. 0–0–0 jsou děsivá čísla mého apgar skóre. Pořád jsem v dálce slyšel maminku, jak mě volá zpět a tak jsem se rozhodl bojovat! A pak dlouhé týdny v nemocnici jsem vnímal, jak na mě mluví, povzbuzuje mě, ale i to jak pláče… Rozhodl jsem se nevzdat!

Více zde