24hodinovka se blíží, chystejte běžecké boty a masírujte svaly!

Už se to blíží, chystejte běžecké boty a masírujte svaly! Už čtrnáctým rokem si lidé můžou připomenout výročí sametové revoluce pohybem na běžeckém happeningu – Františkolázeňské 24hodinovce. Organizátoři spolu dobrovolníky dolaďují poslední přípravy, aby bylo vše připraveno na začátek, který letos připadá na sobotu 12. listopadu. Stejně tak jako v minulých letech, tak i letos poputuje výtěžek na charitativní projekty.

Stejně jako v předchozích ročnících se bude startovat od Sadové kavárny předně ve 12 hodin. Cíl bude přesně za čtyřiadvacet hodin na stejném místě. Záleží na každém, zda bude chtít chodit, běhat, poskakovat a také je na každém, kolik kilometrů zdolá, samozřejmě jsou vítání i borci, kteří se chystají běhat celých 24 hodin.

A proč se vlastně bude opět běhat?  „Nejen proto, že si na této akci mohou účastníci vyzkoušet hranice svých možností, které až dosud považovali za své maximum, ale hlavně proto, že výtěžek ze sbírky, případně ze startovného bude věnován na činnost Hospice Sv. Jiří,“ uvedla ředitelka chebského hospice sv. Jiří Alena Votavová. „Každý účastník 24hodinovky je vítán a je úplně jedno, jestli poběží nebo jestli dá přednost chůzi, je malý nebo velký, profík nebo úplný amatér,“ doplnila.

Trasa, která měří 1100 metrů, povede účastníky jako každý rok ve františkolázeňském parku u Sadové kavárny. Během i chůzí si účastníci připomenou svobodu a demokracii. Stejně jako ve všech předchozích ročnících jde o běžecký hapenning, jehož cílem je, do sytosti si užít běh, potkat se s přáteli a přispět na dobrou věc.

24hodinovka v roce 2020

Františkolázeňská 24hodinovka v roce 2015