Ve Františkových Lázních budou povolební vyjednávání pokračovat

Protože ke Krajskému soudu v Plzni nebyla podána žádná námitka proti průběhu a výsledku komunálních voleb, svolal františkolázeňský starosta Jan Kuchař ustavující zastupitelstvo, které se uskutečnilo24. října od 17 hodin.

„Ve Františkových Lázních proběhlo v pondělí ustavující Zastupitelstvo města Františkovy Lázně,“ uvedl Jan Kuchař. Zastupitelé dle zákona složili slib, a to v plném počtu včetně již dvou náhradníků za odstoupivší zastupitele Sdružení místních. „Ze strany vítěze voleb Sdružení místních Františkovy Lázně ani z ostatních politických uskupení nebyly navrženy žádné osoby na pozice starosty a místostarosty/místostarostů a jednání bylo ukončeno, sdělil starosta s tím, že chvilkami bylo jednání velmi emotivní, ale věříme, že si všichni zastupitelé uvědomí, že by nám mělo jít o společný cíl -rozvoj našeho města.“ Povolební jednání budou tedy pokračovat.

Františkovy Lázně – Ve volbách v roce 2018 získalo Františkolázeňské PRO Zdraví a Sport s 9 359 hlasů, 38,87 % a tím pádem pět mandátů. Františkovy Lázně-sdružení místních, získalo 28,98 % a čtyři mandáty. Třetí příčku v minulých volbách obsadila ALTERNATIVA pro Frantovky s 15,97 % a zastupitelstvo tedy doplnilo dvěma lidmi.

V letošních volbách – 2022 nejvíce hlasů získalo Františkovy Lázně-sdružení místních 31.4 % a obdrželo pět mandátů. PRO Františkovy Lázně s podporou STAN dostalo 23,05 % a tím pádem tři mandáty. Fajn Frantovky mají 18,3 % a tři mandáty, hnutí ANO 2011 obdrželo 13,39% a dva mandáty, Alternativa získala 12,54 % a dva mandáty. Voleb se ve Františkových Lázních zúčastnilo 51.56 % voličů do patnáctičlenného zastupitelstva.