Slíbené práce neprovedl, ale peníze měl zkasíroval

Slíbené práce neprovedl, ale peníze měl zkasírovat. Způsobená škoda se blíží k částce 100 tisíc korun. Sokolovští kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality zahájili trestní stíhání třicetiletého muže z Chodova, kterého obvinili ze spáchání přečinu zpronevěry.

Podle policejního mluvčí Jakuba Kopřivy obviněný muž měl na konci května letošního roku uzavřít se sedmačtyřicetiletou ženou smlouvu o provedení práce na jejím pozemku poblíž Chodova. Mělo se jednat o terénní úpravy a výstavbu plotu za předem dohodnuté finanční prostředky. Při uzavírání smlouvy měl muž navíc vystupovat pod jiným jménem.

„Ještě tentýž den si měl muž nechat v hotovosti vyplatit domluvenou zálohu za práce, které měl na pozemku provést. Následně měla žena poslat další finanční prostředky, opět jako zálohu, z bankovního účtu na bankovní účet, který jí muž poskytl,“ informoval mluvčí.

Třicetiletý muž ovšem ve sjednaném termínu domluvené práce nedokončil a ani nedodal žádný stavební materiál. „Muž měl na pozemku provést minimálně práce v hodnotě několika tisíc korun. Finanční prostředky tedy nepoužil na předem dohodnuté práce. Po celou dobu měla sedmačtyřicetiletá žena obviněného muže urgovat s tím, kdy dokončí domluvené práce,“ sdělil Jakub Kopřiva s tím, že po několika výmluvách měl muž ženě vrátit část finančních prostředků, které mu na stavební práce poskytla.

Tímto svým jednáním měl obviněný muž způsobit sedmačtyřicetileté ženě škodu téměř 100 tisíc korun.