Tip na výlet: Vydejte se do lesoparku u rybníka Amerika

Nedaleko od centra Františkových Lázní je pro návštěvníky připravena naučná stezka s mini zoo, které se nachází v krásném prostředí lesoparku u rybníka Amerika. V zoo je k vidění několik druhů zvířat, například kozy a ovce kamerunské a lamy krotké. Ve voliérách uvidíme sovice sněžné, v jezírku si lze prohlédnout karase zlaté nebo třeba kachny.

Zajímavé je také obecně prostředí u Ameriky. Nachází se zde hnízdiště různých druhů ptactva, které je možné pozorovat z mola. Na naučné stezce si oživíme znalosti stromů a stop zvířat. Pro děti i dospělé jsou připravené prolézačky, houpačky a další prvky k protažení těla, které stojí za to vyzkoušet.

Celá lokalita prošla před pár lety revitalizací. Projekt oživení parku se inspiroval názvem rybníka Amerika. Není tak divu, že se autoři mobiliáře a herních prvků pokusili umění indiánů přenést také sem. A když nás pohyb zmůže, trávník nedaleko expozic vybízí k pikniku a odpočinku.

Ke „stanici“ Amerika jezdí z Františkových Lázní (přes cestu od Františka) mikrovláček, a to po půl hodině ve čtvrt a tři čtvrtě – ovšem jen při dobrém počasí. Trasa je ale dlouhá asi 2 kilometry, není proto problém si ji projít, projet na kole nebo třeba na kolečkových bruslích. Vjezd je sem povolen  autům, celý areál je navíc bezbariérový.