Policejní akce byla zaměřena na nákladní a autobusovou dopravu

Dopravně bezpečnostní akce. V uplynulých dnech letošního roku proběhla v součinnosti s Centrem služeb pro silniční dopravu na území Karlovarského kraje celorepubliková akce, která byla zaměřená na nákladní a autobusovou dopravu. Nejčastěji zjištěným přestupkem byl nevyhovující technický stav vozidel.

Foto: Policie ČR

„Při této akci se policisté také zaměřili na kontrolu hmotnosti a rozměrů vozidel i upevnění nákladu,“ uvedl policejní mluvčí Jan Bílek. Kontrolovali také technický stav nebo kontrolu tachografu a paměťových karet a dodržování sociálních předpisů, mezi které patří doby řízení, odpočinku, bezpečnostních přestávek. Policisté také kontrolovali, zda řidiči neřídí pod vlivem návykových látek.

Foto: Policie ČR

„Nejčastěji zjištěným přestupkem byl nevyhovující technický stav vozidel, a to konkrétně v devíti případech. V šesti případech byl zjištěno překročení hmotnosti vozidla. Ve dvou případech policisté zjistili přestupek porušení sociálních předpisů tedy zákona číslo 111/1994 Sb,“ informoval mluvčí s tím, že že dvou případech byla řidičům zakázána další jízda. Uložena byla také jedna kauce ve výši 15 tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Nasazeno bylo téměř 25 dopravních policistů a tři pracovníci Centra služeb pro silniční dopravu. Společně v rámci dopravně bezpečnostní akce zkontrolovali celkem 36 vozidel a zjistili 23 přestupků v dopravě, z nichž 15 vyřešili uložením pokuty příkazem na místě a 8 oznámili příslušnému správnímu orgánu.