Hasiči vyjížděli k požárům kuchyně i udírny. Hořelo i v pivovaru

Během několika dnů vyjížděli hasiči k požárům v Karlových Varech, kde hořela kuchyňská linka, ale také do pivovaru, kde hořel odpad. Ve Františkových Lázních zasahovali u požáru udírny.

U požáru kuchyňské linky zasahovali ve čtvrtek 6. října večer hasiči v Karlových Varech. Na tísňovou linku přijali před půlnocí oznámení, že pětipatrový obytný dům je zakouřený. Hasičům volali obyvatelů bytu nad místem požárů s tím, že kvůli zakouření již nemohou s malým dítětem opustit svůj byt.

Na místo vyslalo operační středisko pět jednotek hasičů. Hořelo v bytě v prvním podlaží, požár zasáhl kuchyňskou linku, hasiči zlikvidovali požár a začali s odvětráním budovy. Deset osob bylo evakuováno před dům, po odvětrání se všichni mohli vrátit zpět do svých bytů. Událost je bez zranění, pravděpodobnou příčinou je podle vyšetřovatele požárů technická závada na elektrospotřebiči.

O to víc kuriózní byl zásah ve středu 5. října ve Františkových Lázních, kde hasiči ze dvou jednotek vyjížděli k hlášenému požáru udírny. Požár zcela zničil obsah udírny, navíc se šířil i mimo udírnu na dřevěný přístřešek. Z místa požáru hasiči vynesli jednu tlakovou lahev, kterou začali ochlazovat. Zásah trval jednu hodinu, výše škody a příčina je v šetření.

V úterý 4. října večer zasahovali hasiči u požáru odpadu v areálu bývalého pivovaru v Karlových Varech. To je v posledních letech poměrně častý a běžný zásah.

Zdroj: HZS Karlovarského kraje