Z boxů kradl časopisy i noviny, přibral si také pohádky

Od konce července do konce září letošního roku měl třicetiletý muž z Chebu odcizit několik stovek tiskovin, přesněji různých časopisů nebo novin. V uvedeném období měl totiž v šesti případech vniknout do boxů, kam se právě tiskoviny ukládají. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na tři roky.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání třicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci.

„Na konci července měl v nočních hodinách poničit plechové úložiště tiskovin u jednoho z obchodních domů v Chebu,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Následně měl z boxu odcizit časopisy o jezdectví či golfu, ale také několik novinových plátků či křížovek. Poté měl do stejného boxu vniknout do poloviny září ještě třikrát. I v těchto případech měl vzít několik různých novin, ke kterým ještě přidal pohádky, recepty, televizní programy či časopisy zabývající se módou,“ uvedl.

Na konci září se měl vydat znovu k boxu na tiskoviny, ovšem tentokrát k jinému obchodnímu domu v Chebu. Z tohoto boxu měl odcizit časopisy o zahradnictví či bydlení. „Kromě toho měl třicetiletý muž při svých krádežích několik zabalených časopisů také poškodit tím, že je rozbalil, vzal si přiloženou hračku a časopisy na místě ponechal,“ doplnil mluvčí.

Tímto svým jednáním měl třicetiletý muž způsobit škodu na odcizených věcech zhruba 26 tisíc korun. Na poškozených boxech či tiskovinách způsobil škodu zhruba 20 tisíc korun. Celkově tedy způsobil škodu téměř 50 tisíc korun.