Další série krádeží objasněna! Muži skončili ve vazbě

Nešlo sejmout otisky, protože pachatelé na co sáhli, to ukradli. Tohle si mohli pomyslet policisté, kteří objasnili další sérii krádeží na Sokolovsku.  Svým jednáním měli způsobit dva muži ve věku 27 a 28 let škodu přibližně 200 tisíc korun. Teď už sedí ve vazbě. Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů z Chebska a Sokolovska, které obvinili ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci.

Podle policejního mluvčí Jana Bílka se obvinění muži měli od června do září letošního roku společně, ale také jednotlivě, dopustit na Sokolovsku nejméně sedmi krádeží. Ve druhé polovině června letošního roku se měl vydat starší z dvojice mužů krást do jedné menší obce na Sokolovsku. „Osmadvacetiletý muž měl vstoupit na zahradu, kde stála také zahradní chatka. Do té měl následně vniknout, prohledat ji a odcizit z ní různé druhy nářadí nebo rybářské vybavení. Poté měl z chatky vyjít na zahradu, odkud měl ještě odcizit zahradní traktůrek,“ doplnil. 

Mladší muž se měl v první polovině srpna letošního roku dopustit krádeže v Sokolově. „Sedmadvacetiletý muž měl přijít na staveniště, kde přeřízl a následně odcizil přibližně sto metrů přívodního měděného kabele. Ten společně se čtyřmi koncovkami na přívodní kabely následně odcizil a z místa odešel,“ informoval Jan Bílek.

Dalších krádeží v průběhu srpna a září letošního roku na Sokolovsku se měli oba dva muži zúčastnit společně. „Měli vniknout do jednoho ze zaparkovaných vozidel, poškodit interiér a odcizit z něj autobaterii a sportovní vzduchový filtr. V dalším případě měli společně přijít k jednomu z bytových domů, ze kterého následně odcizili několik metrů měděných okapových svodů. V dalších dvou případech měli společně vniknout do dvou garáží. Ty měli prohledat a následně z nich odcizit například trofejní paroží, nářadí, autopříslušenství nebo například elektromotor.  V jednom případě se měli pokusit ze zaparkovaného vozidla pomocí přineseného nářadí odmontovat čtyři kusy hliníkových kol,“ uvedl mluvčí s tím, že když už měli odmontované šrouby na třech kolech, přistihla oba muže policejní hlídka z obvodního oddělení Policie Sokolov – město, a tak ke krádeži kol nedošlo.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněných mužů do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byli muži vzati do vazby.

V případě prokázání viny hrozí mladšímu muži trest odnětí svobody až dva roky. Osmadvacetiletému muži hrozí v případě prokázání trest odnětí svobody až na tři roky, jelikož byl za krádeže v minulosti pravomocně odsouzen.