Kam přišel, tam kradl. Způsobil škodu téměř 45 tisíc korun

Kam přišel, tam kradl. Nenechavým rukám sedmačtyřicetiletého muže neunikla například, autokamera nebo rybářské vybavení, které odcizil ze zaparkovaného auta. Poté, co vnikl do jednoho z chebských domů, sebral prsteny i lahve vína. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, neboť byl v minulosti za krádeže pravomocně odsouzen.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání muže z Chebu, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Podle policejního mluvčí Jana Bílka měl podezřelý muž ve druhé polovině června a července letošního roku v Chebu před jedním z nákupních domů vniknout do dvou zaparkovaných vozidel. Po rozbití okénka měl následně obě vozidla prohledat. „Z jednoho vozidla měl odcizit autokameru a z druhého rybářské vybavení. Z místa měl v obou případech ihned odejít. Dále měl v první polovině července vstoupit na jeden z pozemků, na kterém stála zahradní chata. Po prohledání vnitřních prostor z ní měl následně odcizit chytré hodinky a peněženku s osobními doklady a finanční hotovostí,“ informoval.

Poslední krádeže se měl muž dopustit na začátku srpna letošního roku. „To měl v Chebu vniknout do jednoho z domů prohledat jej a odcizit z něj několik kusů prstenů. Poté z domu odešel do garáže, odkud ještě odcizil devět lahví alkoholu a z místa odešel,“ doplnil.

Svým jednáním měl sedmačtyřicetiletý muž způsobit škodu přibližně 45 tisíc korun.