Ve Františkových Lázních zájemci obdivovali historická auta a motocykly

Na desátém  ročníku Veteran rallye Františkovy Lázně mohli přítomní obdivovat na pět desítek historických automobilů a motocyklů z různých koutů České republik a Německa. Trasa, kterou pro účastníky přichystali organizátoři, tentokrát měřila 71 kilometrů. Akce, kterou letos zhatila nepřízeň počasí, se koná pravidelně poslední prázdninový víkend.

Více fotografií z akce zde

„Co se týče účasti, tak můžeme říct, že počasí se na ní podepsalo, protože ze sedmdesáti přihlášených přijelo padesát účastníků, ale i to je docela úspěch na to, že bylo tak špatné počasí,“ sdělil předseda Historia motor clubu Františkovy Lázně Václav Balák.

Více fotografií z akce zde

„Tento ročník jsme se s naším Trabantem 601 zúčastnili poprvé. Auto, které bylo vyrobeno v roce 1967, si můj partner pořídil před sedmnácti lety a třináct let čekalo v garáži na svoji chvíli,“ uvedla jedna z účastnit Petra Polívková. „Ta přišla před čtyřmi roky, kdy jsme torzo auta dotlačili z garáže do dílny Autoklubu Cheb v AČR, kde jsme ho společnými silami za pomoci členů klubu kompletně zrenovovali. Tato práce, které jsme věnovali takřka každý víkend, nám trvala dva roky. Odměnou nám teď jsou dobrodružné výlety, které s Trabantem zažíváme, třeba při vyjížďkách s kolegy „trabanťáky“ z AMK Trabant Plzeň,“ upřesnila.

Více fotografií z akce zde

„Němečtí soutěžící přijíždí za každého počasí, což je obdivuhodné. Lidé tady mohli například potkat francouzský automobil Facel Vega, což je vůz, který nelze vidět jen tak, a to samé platí i o Fordu Granada. I ten je raritou, kterou jsme mohli ve Františkových Lázních vidět,“ uzavřel Václav Balák s tím, že se těší na další jedenáctý ročník, doplnil předseda.

Více fotografií z akce zde