Mistrovství republiky přineslo chebskému týmu tři medaile

Mistrovství republiky přineslo chebskému týmu tři medaile . Chebský klub SHC se zúčastnil ve dnech 28. a 29. května MR ve stolním hokeji v Turnově. „A“ tým ve složení Miloslav Kubica“C“, Jiří Vácha, Luboš Černý, Václav Macek, Michal Mašika, Roman Hejda postoupil do závěrečných bojů, kde obsadilo osmou pozici. Chebské družstvo „veteránů“ (Dan Hrachovec, Stanislav Srba, Petr Holub, Jaroslav Ouřada, Jan Medvec „C“, Vladimír Fiedlerm, Adélka Medvecová) obsadilo 10. místo a „B“ tým (Fochlerová „C“, Gruncl, Kopecký, Horáková, A. Ouřada, Pulec, L. Holub) bylo jedenácté. Zvítězil THC Stiga Elites Turnov. Soutěž družstev čítala 21 týmů z celé ČR.

Foto:  Archiv J. Kropáčka

V neděli přidali hráči chebského oddílu několik medailových úspěchů.

V soutěži žen se do finále probojovala Iva Fochlerová, která ve fantastické atmosféře finálového zápasu těsně podlehla Anitě Grimové z Plzně (2:3 na zápasy) a získala stříbrnou medaili. Hned za ní na bronzové příčce skončila Mirka Horáková, která obhájila bronz z minulého mistrovství republiky a přidala další cenný kov do své sbírky. Na krásném čtvrtém místě skončila Adélka Medvecová, která se zúčastnila svého premiérového mistrovství.

V kategorii U13 (hráči do 13 let) si ocenění na stupních vítězů vybojoval Lukáš holub. Získal bronzovou medaili. Byla jeho první na mistrovství republiky ve stiga hokeji. Kromě hokeje Lukáš sbírá úspěchy v karate.

Největším překvapením byla soutěž juniorů (do 18 let). Zde získal Ondra Pulec čtvrtou příčku v obrovské konkurenci juniorů z celé ČR. V základní skupině porazil několik favoritů a postoupil do play off. Za velké podpory chebských spoluhráčů bohužel v zápase o 3. místo podlehl Adamu Kopřivovi z Pelhřimova.

Stanislav Srba v kategorii veteránů obsadil 9. místo. V konkurenci 32 hráčů z celé České republiky to je velmi dobrý úspěch. Standa zvítězil také v kategorii o nejlepšího obránce.

V nejstarší soutěži superveteránů (hráči nad 55 let) obsadil páté místo Jarda Ouřada.  

Všem hráčům gratulujeme a těšíme se na další úspěšné akce. Pokud bys měl i ty zájem vyzkoušet si STIGA hokej, kontaktuj nás na kubicamiloslav@seznam.cz nebo telefonním  čísle 605 425 503. Chebská liga stolního hokeje probíhá každých 14 dní a je přístupná veřejnosti

http://shccheb.cz/. Jste vítáni :-).

Jiří Kropáček