Tip na neděli: Lázeňské odpoledne v Kyselce zpříjemní hudba i komentované prohlídky

Tip na neděli: Lázeňské odpoledne v Kyselce zpříjemní hudba i komentované prohlídky areálu bývalých lázní. Kde přítomní zjistí, jak pokračují. Účastníci se projdou místy, kam mířili hosté z celé Evropy. Zjistí, jak pokračují záchranné práce, dozví se zajímavosti z historie. Akce se uskuteční v neděli 5. června od 14 hodin. Parkovat lze hned na kraji Kyselky u opěrné zdi a schodiště vedoucí k budově bývalé restaurace.

 

Ve14:00 zahraje veselé písničky kapela Bád Boys, která zahraje  většinou vlastní skladby v duchu dřevního rokenrolu, blues a popu.  (Lázeňský blues, Krušnohorskej rock, Nádražní blues, Zlatý věk a další). Kde? U stánku s občerstvením před bývalou restaurací nedaleko vodopádu.  

V 15:00 naváže komentovaná prohlídka.Projdete se místy, kam mířili hosté z celé Evropy. Zjistíte, jak pokračují záchranné práce, dozvíte se zajímavosti z historie a budete moci obdivovat fortel spojený se stáčením minerálky.Parkovat lze hned na kraji Kyselky u opěrné zdi a schodiště vedoucí k budově bývalé restaurace. Nebo o 400 metrů dál na parkoviště Mattoni Muzea – u opraveného domu Stallburg odbočte na modrý most přes Ohři, za nímž se parkuje.

Prohlídka areálu trvá přibližně jednu hodinu, prohlídka muzea je podle individuálního zájmu. Organizátoři doporučují kelímek na ochutnávku Ottova pramene. Prohlídka je pro dospělé, zvládnou ji děti od 5ti let. Cesta s kočárkem není vhodná.